© Efus Nahumury 2011

Mijn bijnaam:

Hallo mijn naam is Eva, oftewel Efus ik zal uitleggen waarom Efus?

Efus is mijn bijnaam, mijn roepnaam is Eva maar al sinds dat ik mij kan herinneren heeft mij Moeder mij Efus genoemd (Evoes).

Vrienden kwamen bij mij thuis en hoorden in plaats van Eva Efus of Efuske, zo begon mijn vrienden mijn te noemen en zo is het gekomen.

 

Achtergrond van mijn familie :

Nu verder mijn naam is dus Eva ik ben 19 jaar, ik kom van een heel interessant afkomst, al zeg ik het zelf. Mijn moeder komt uit Israël en is rond haar 22e op vakantie naar Nederland gegaan, ze bleef hier en heeft mijn vader ontmoet, mijn vader is een Molukse man.

Mijn opa en oma van de kant van mijn vader zijn met de boot naar Nederland gekomen.

Ik heb een broer van 25 genaamd Nathan.

 

Mijn alledaags leven:

Mijn dagelijks leven ziet er als volgt uit: maandag tot vrijdag school en zaterdags werk ik bij de textiel winkel Zeeman waar ik het naar me zin heb. Dit schooljaar 2010/2011 ben ik veel bezig geweest met het eindwerkstuk. Toen we een onderwerp moesten kiezen wist ik al meteen iets met "grafisch".

Ik heb ook een stage van drie maanden gehad bij de Kunst is een beeldhouwwinkel/atelier. Waarvan ik uiteindelijk geleerd heb dat daar niet me interesse ligt.

 

Photoshop en ik:

 

Rond mijn 10e ben ik een beetje begonnen met het verkennen van photoshop en ben ik begonnen met het eenvoudig bewerken van bijvoorbeeld een foto. Daarna meer en meer en uiteindelijk wist ik dat dit mijn beroep gaat worden. Ik ben er veel mee bezig en als ik tijd heb dan ben ik er ook mee bezig. Wat ik maak is verschillend. Op dit moment vind ik het prachtig om een cartoon van een foto te maken steeds leer ik iets bij en wil ik het zo strak mogelijk maken dat is ook te zien aan mijn flyer maar ook in de site zelf.

 

Stage in Israël:

Toen we stages mochten gaan uitzoeken wilde ik in het grafische hoek stage lopen, maar omdat ik de opleiding niet deed en de periode kort was was het moeilijk om een stageplek te vinden. Dat is ook niet gelukt. Ik heb wel in een elektronica winkel stage gelopen waar ik computers maakte en herstelde en dat was een hele leuke ervaring rijker. Ook heb ik stage gelopen bij een Grafisch Print bedrijf in Israel waarvan ik aantal opdrachten had die daar nu ook gebruikt wordt. Het was een prachtige periode en als ik weer de kans zou krijgen neem ik die met beide handen aan. Een stuk van me hart ligt daar ook. Israel het is een heerlijk land en voel me er net zo fijn als hier. 

Wat ik ook in mijn vrije tijd doe is teksten maken over het leven of wat ik mee heb gemaakt. een soort van gedichten waar ik me gevoel bij uit.

Het grafisch ontwerpen, dichten en teksten schrijven is een uiting voor mij.

Ik heb een heel groot beeld voor anderen en zie mensen als een mooi voorbeeld voor anderen, van iedereen leer je wat en ervaring rijker. Mijn motto is Zie jezelf als een inspiratiebron voor anderen, wees je zelf en laat je zelf zien wat je kan maar ook wat je niet kan. Geloof in jezelf en kijk niet naar het negatieve als het je naar beneden haalt.